250 HEIDESCHAPEN GAAN OP TOURNEE EN GAAN 2 DAGEN DOOR OIRSCHOT

img-theme

Het Kempische Heideschaap zit in het DNA van de Kempen. Dat besef kwam gelukkig net op tijd. Midden 20e eeuw was het schaap bijna uitgestorven, maar dankzij de in 1967 opgerichte stichting is het Kempische Heideschaap weer helemaal terug. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Op de Strabrechtse Heide komt u de hoge, statige verschijning van het Kempische Heideschaap vaak tegen. Met een verantwoord en succesvol fokprogramma is de kudde Kempische Heideschapen inmiddels uitgegroeid tot maar liefst 250 schapen. De bouw van een nieuwe schaapskooi is hard nodig en zou de bekroning zijn op het 50-jarige jubileum. Het Kempische Heideschaap vormt een kenmerkend onderdeel van het cultureel-historisch erfgoed van de Kempen. Om dat onder de aandacht te brengen in de hele regio en de bouw van de nieuwe schaapskooi te kunnen realiseren, organiseren wij The Big Sheep Tour. 

De naam zegt het al, we gaan letterlijk met 250 schapen toeren. In september 2017 gaat de kudde een twee weken durende tocht maken door de Kempen. De 250 Kempische Heideschapen zullen dan diverse gemeenten in en rondom Eindhoven aandoen. In samenwerking met de gemeente, lokale horeca en ondernemersverenigingen zullen er rondom het bezoek van de kudde tal van activiteiten plaatsvinden, zoals schaapjes tellen, schapen scheren, vilten, wol verven en een kleurwedstrijd. Het wordt een waar spektakel met activiteiten voor jong en oud! Op vrijdag 8 september en zaterdag 9 september is de kudde in Oirschot. Op zaterdag 9 september zijn zij van 14.00 -19.00 uur op het Marktplein. U bent van harte welkom!

Locatie Markt
Prijs -
Voorverkoop karien@centrum-oirschot.nli
Emailadres karien@centrum-oirschot.nli
Website
Telefoon