Aspergeboerderij van Gerven

De allerlekkerste

Oirschot mag trots zijn op haar asperges, want de allerbeste komen hier vandaan. Aspergeboerderij Jan van Gerven heeft niet alleen de eerste en de lekkerste asperges van Brabant, maar de aspergewinkel dingt ook mee naar de beste aspergewinkel van 2014. Deze winkel is dan ook een culinair paradijs met de asperge in de hoofdrol.

Het is bedrijvig in de aspergewinkel. Naast 13 soorten asperges, geschild en ongeschild, zijn er verschillende kwaliteitsproducten verkrijgbaar voor een complete maaltijd. Bijvoorbeeld huisgemaakte aspergesoep, geschrapte krieltjes, eieren, zalm, ham, sauzen, dessertbonbons en de beste aspergewijn. De asperges scoren hoog op uiterlijk, rijpheid, beet, smaak en nasmaak. Jan: “Onze asperges zijn dagvers en de geschilde exemplaren zijn langer houdbaar dan de ongeschilde. Dit dankzij de unieke verpakking. Het beste kun je ze met koud water opzetten, 4 à 5 minuten laten koken en dan 10 minuten laten nagaren in het kookvocht. Onze aspergewinkel is 7 dagen per week geopend van 9 tot 7 uur ‘s avonds.”

Jan weet wel waarom zijn asperges tot de lekkerste behoren. “Wij mesten met hoogwaardige compost, die is goed voor plant en bodem. De voedingstoffen in de plant zijn heel gezond voor de mensen. Asperges hebben ook een zuiverende werking.”
Zoon Willem weet dat er liefhebbers zijn die de voorkeur geven aan dikke asperges, vanwege de volle smaak. Maar dat andere weer de verfijnde smaak van dunnere asperges prefereren. Bij Van Gerven komt iedereen aan zijn trekken want er zijn dertien soorten, allemaal even lekker en dat vanaf eind maart t/m eind juni.

Aanbiedingen

Vacatures

Openingstijden

Ma 9.00-19.00
Di 9.00-19.00
Wo 9.00-19.00
Do 9.00-19.00
Vr 9.00-19.00
Za 9.00-19.00
Zo 9.00-19.00


Niet aangesloten bij verenigingen