HALLOWEEN NACHT KOMT ERAAN

Zaterdag 28 Oktober 2017 is het zover!

Voor het 3e jaar organiseren we een Halloweentocht door Oirschot, durf jij te komen?

Dit jaar gaat het allemaal nog mooier, enger en groter worden … met een andere route natuurlijk. De route is open vanaf 19:00 tot 22:00. Dit jaar zijn er vele activiteiten, shows en bezienswaardigheden dat je niet wild missen dus wees op tijd.

Voor de kleintjes is er een “escape route”: voor als het allemaal een beetje té spannend wordt. De “danger zones (16±)” staan duidelijk aangegeven tijdens de route zodat ze kunnen ontsnappen … als dat lukt. Deze tocht is dus voor alle leeftijden geschikt!

Het leukste is als je helemaal verkleed en/of geschminkt komt natuurlijk. En vergeet je lampion niet mee te nemen. Geen kaarsen lampions i.v.m. veiligheid a.u.b.

Na afloop zijn er nog activiteiten en een afterparty. Kortom, de spannendste avond van het jaar beleef je in Oirschot.

Dit evenement is gratis maar zorg dat je niet verdwaalt en neem een plattegrond mee en zie precies waar wat te doen is. Deze zijn nu voor €2,- verkrijgbaar in verschillende winkels in de gemeente Oirschot. Met de aankoop van een plattegrond steun je Halloween Oirschot, waarvoor hartelijk dank.

De plattegronden zijn voor € 2,- te koop onderaan deze pagina staan de verkoopaderessen.

Met de aankoop van een plattegrond steun je Halloween Oirschot, waarvoor hartelijk dank.


Bokken en Geiten

Het was in het mooie voorjaar van 1838. Giovanni Castione, een 16 jarig marskramertje uit Premosello, aan het Lago Magoire in Italie, is op handelsreis door Europa. Zijn kistje op zijn rug zit vol prenten van heiligen, en deze probeert de jongeman te slijten op markten en kermissen. In Frankrijk ontmoet hij Martinus, een Nederlandse marskramer. Samen trekken zij verder, en op zekere moment komen zij in Oirschot terecht. Hier woont nog wat familie van Martinus, maar zij zoeken onderkomen in een herbergje in de Eendenpoel. Na het eten besluiten ze wat te kaarten. Giovanni pakt zijn geldbuildeltje, en schud het uit op zijn bed. Hij heeft goed handel gedreven, dus vol trots laat hij Martinus zien wat hij heeft verdiend….. De handel van Martinus was wel wat minder geweest, en vol jaloezie kijkt Martinus naar de blinkende munten op de deken.

Het is Pinksteren. De zon schijnt volop. En Giovanni besluit om op 2e Pinksterdag verder te reizen richting Boxtel. ‘ Zal ik meegaan?’ vraagt Martinus. Giovanni knikt. In de vroege Pinkstermorgen zetten ze hun reis voort over de Grintweg. Halverwege Oirschot en Boxtel heet het ‘Rusthoek’, weet Martinus’ omdat je dan precies op het midden bent tussen de twee dorpen. Ze besluiten te rusten. Ze ontdoen zich van hun kist, en gaan heerlijk in de zon liggen op de slootrand. Maar O, o,…. Giovanni valt in slap in de heerlijke voorjaarszon.

Martinus heeft op dit ogenblik gewacht, met zijn 19 jaren is hij veel groter en striker dan het Italiaantje. Hij moet en zal dat geld hebben!

Martinus duikt op Giovanni, pakt hem bij de keel, en al snel builtelen de twee de sloot in. Giovanni is geen partij voor Martinus, en Martinus duwt het hoofd van de jongen onder water… een paar minute later heeft hij het leveloze lichaam in zijn handen. Vol afkeer van zichzelf gooit hij zich achterover in de sloot… ‘ wat heb ik gedaan? Wat moet ik nu doen???’ hij grist de geldbuidel weg, en stopt Giovanni onder bladeren onder in de sloot. Het kistje met de handleswaren, verbergt hij in de struiken. En in een hazepas vlucht hij weg richting Oirschot. Maar Martinus durft overdag nog niet terug te keren naar het dorp. Dus in het woud wacht hij tot het donker is…

Het is aardedonker, een maanloze nacht, als Martinus weer terugkomt in het dorp. Stilletjes sluipt hij de herberg aan de Eendenpoel weer in. In de hoek van de donkere hergberg zitten een paar mannen te kaarten. Ongure types, dus Martinus besluit om in een andere hoek te gaan zitten. Het gaat er luidruchtig aan toe aan de andere tafel. Polts werpt een man zijn kaarten op tafel. Alles verloren! Zijn stoel valt achterover, en de verliezer verdwijnt in de nacht, terwijl de Winnaar de goudstukken, met een gemene glimlach naar zich toe schuift.

‘Hey, Jij daar! Kaarten?’ vraagt een speller. Martinus denkt; ‘ ik heb nu geld genoeg, waarom niet’. Martinus schuift aan, en het kaartspel wordt hervat. Ondertussen is het al laat geworden, en de kaarters zijn nog allee nover in de herberg. Martinus probeert in de ogen te kunnen kijken van de Winnaar… maar deze gaan schuil achter de grote rand van de hoed die de man draagt. Het gaat martinus niet goed af, hij verliest al zijn geld…. Op de tafel staat de totale pot van het kaarten, …’Als ik die nu win, heb ik alles.. .’ denkt Martinus.. maar hij kan niet meer inzetten…

‘ Zet je ziel in…’ zegt de man met de hoed. ‘ M’n ziel?’ denkt Martinus… ‘Die is er vandaag toch al aan gegaan, dus dat kan geen kwaad…” ‘ Ja’, zegt Martinus … ‘ dat is goed’ het spel gaat verder…. Maar niet ten voordele van Martinus! Hij verliest ook deze pot. Woest gooit hij de kaarten op tafel, hij heeft verloren… de andere mannen lachen. Martinus raapt de kaarten van tafel, en ook die op de grond. Als hij onder de tafel kijkt verstijft zijn blik.

Zie ik het goed? In plaats van de laarzen van de mannen ziet hij…. Bokkepoten! Verschrikt valt hij van zijn kruk. Met een mekkerende lach staat de man met de hoed op. ‘Geschrokken?’ vraagt hij… met een zwaai zet bij zijn hoed af, en martinus kijkt recht in een paar felgele ogen.

‘ Ik ben uw meester, om maar even te zeggen, uw satan, of beter bekend uw duivel!’ Terijl de persoon dit zegt, vallen de kleren van zijn lijf. Martinus ziet, hoe zijn huid veranderd in een vuurrode vacht, inclusief sik en bakkebaarden. Uit zijn hoofd schieten 2 hoorns naarboven. En in zijn hand krult een staf naar boven. ‘ En zie hier mijn dienaren…. De Bokkerijders…!’ de twee medespelers trekken de lappen van hun gezicht, wat zijn dit.. .zombies? vraagt Martinus zich af? Uit de stal achter de herberg breken de geit en de bok zich los, en met luid gerinkel springen die door het raam de herberg in. en als makke lammeren, schuiven ze ieder aan een zij van de zombies.

Weet je, sprak de duivel, Je hebt zojuist je ziel aan mij verpand! Niet dat nu zo erg is, want een moordenaar ben je al! Nu ben je van mij, en doe alles wat ik zeg! Breng mij de 7 geneuchten des Levens. Zodat ik ze kan uitbannen uit de wereld. Er mag niets meer te genieten zijn! Ik wil alleen ellende zien. Maar pas op! Alle genuechten worden bewaakt door schatbewaarders. Maar hier heb je je handlangers… een heel eigen leger van Bokkerrijders… Elke keer als je een geneuchten de levens me hebt gebracht zal ik je een nieuwe geven, waar te vinden en wie de bewaarders zijn. Schakel hen uit, en breng me de buit. En om je aan onze afspraak te herinneren….. zal je elke avond veranderen in een Geit! Een Blauwe Geit…. Want blauw is de kleur van Boete doen… Bij die woorden stak de duivel met de staf in het hart van Martinus… Martinus voelde dat zijn haren groeide over zijn hele lijf… langs zijn oren krulden 2 grote hoorns, zijn handen en voeten trokken samen tot hoeven, en achter uit zijn broek sprong een staartje. In het glas op tafel zag hij zijn weerspiegeling… zijn eigen fel gele ogen keken zichzelf aan… wat was er gebeurt? Angstig sprong hij overeind, en wilde weg uit de herberg… Ja ren maar weg! Riep de duivel…. Ik zal je overal vinden! Martinus zag nog net hoe de duivel zich oploste in het niets, en rende door de achterdeur de donkere nacht in…. en hoorde het gelach van de duivel nog in de herberg nagalmen. Vind hem makkers…hoorde hij nog… De bokkerijders

sprongen op hun bok, en achtervolgde Martinus. Toen ze hem hadden ingehaald, tilde ze hem op. wat voelde Martinus nu?... hij raakte de grond niet meer! Hij zweefde.. hij vloog! En zo vloog Martinus als Blauwe geit, tussen de 2 Bokkerijders de donkere hemel langs… Ze maakte nog een ronde rond de kerktoren, en volgen daarna naar hert donkere woud van de Mortelen… naar de schuilplaats van de roversbende.


Een sfeerimpressie van vorig jaar!

De plattegronden zijn binnenkort voor € 2,- te koop bij op de volgende adressen;

Met de aankoop van een plattegrond steun je Halloween Oirschot, waarvoor hartelijk dank.

Sociaal Cultureel Centrum De Enck - De Loop 67

De Dames ijs en bonbons - Markt 16

De Ster Kaas & Culinair - Molenstraat 2

Mitra Slijterij en Wijnhandel - De Loop 45

De VVV Oirschot - Sint Odulphusstraat 11

Woonplaza Oirschot - Haven 5

De Merode - Spoordonkseweg 89

DA Drogisterij Parfumerie Jasmijn - Doornboomstraat 1info@ontdekhalloween.nl


Ontdek Halloween

Top