Jos Smits Stoelenvlechter


Mijn naam is Jos Smits en ben woonachtig in Oirschot. Naast mijn werk restaureer ik meubelen (kasten, stoelen), vlecht ik op originele wijze zittingen en rugleuningen voor stoelen en maak ik speelgoed. Daarnaast doe ik regelmatig iets voor een goed doel. Bijvoorbeeld met kinderen op de roefeldag, dierfiguren en puzzels zagen. Met kinderen figuur zagen en pitriet vlechten.

Mijn liefde voor meubelen komt voort uit mijn interesse in Thonet, de meubelmaker uit Frankenberg, Duitsland. Het levenswerk van Michael Thonet geeft op een indrukwekkende wijze de overgang van handwerk naar industriële massaproductie in de 19e eeuw weer.

Het succes van de fabricage van Thonet's gebogen houten meubelen baseerde zich niet alleen daarop. De visie van de ondernemer Michael Thonet garandeerde een permanente ontwikkeling van producten en productietechnieken. Het beste bewijs voor zijn buitengewone kwaliteiten zijn de gebogen houten stoelen die tot op de dag van vandaag in Frankenberg, zoals de originelen van Michael Thonet, worden gefabriceerd.

In het museum van Thonet staan veel ontwerpen van zijn stoelen en is zeker een bezoekje waard. Het is in 1989 geopend, precies 100 jaar na de oprichting van de fabriek in Frankenberg. En natuurlijk ook langs de rijn het plaatsje Boppard waar zelfs een thonet stoel naar vernoemd is.

Mocht u meer willen weten over mij en mijn werk. Kijk dan eens rustig op mijn website: www.stoelenvlechter.nl of neem contact op. Bent u geïnteresseerd dan bent u van harte welkom en kunt u mij bereiken op telefoonnummer 0499-575359 of via email: jossmits@stoelenvlechter.n

Aanbiedingen

Vacatures

Contactgegevens

van Heesterbeeckstraat 30
5688 RH Oirschot

0499 575359 /0499 57139
jossmits@stoelenvlechter.nl
http://stoelenvlechter.nl/
Start navigatie

Openingstijden

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo


Niet aangesloten bij verenigingen