BEERS TECHNIEK IN HET OUDE KERKJE

  • 11-03-2017
img-theme

BEERS TECHNIEK IN HET OUDE KERKJE

Voor de eerste keer organiseert de Stichting het Oude Kerkje de expositie Beers Techniek. Dit vindt plaats in het weekend van 11 en 12 maart 2017. Een duidelijke andere expositie dan Beers Creatief. Bij Beers Techniek zullen een aantal mensen hun technische hobby laten zien voor het publiek. Je kunt dus deze technische verrassingen zowel binnen het kerkje als buiten op het parkeerterrein tegen komen.

Deze expositie blijft niet beperkt tot een bepaald onderwerp. Maarten Vennix bijvoorbeeld houdt zich bezig met zelf bouwen van werkende modelmotoren. Hij is geïnteresseerd in vliegtuigmotoren, stoommotoren en stermotoren.

Marcel van Riel, hij toont zijn oude smidswerken en is life buiten bij een echte smidse aan het smeden, heeft ook een oud zelf gesmeed kanon bij die echt werkt.

Jac van Hoof laat zien hoe hij een old-timer restaureert met diverse foto's van de restauratie.

Tonnie van Rooij laat zijn werkende modelbouw stoommachines zien

Chris van Riel heeft een voorliefde voor oude bromfietsen en laat een collectie zien.

Peter Deenen heeft oude racemotoren,  zoals van Cees Doorakkers en Piet van de Wal die ooit succesvol reden op internationale circuits

Jan van Vroenhoven laat zien hoe het werkt om te graveren in natuursteen.

Jan Hems laat oude metseltechnieken zien en demonstreert deze ook life.

Johan Huijbregts heeft een passie voor modeltreinen die  rijden met licht en geluid.

Ad Vennix restaureert oude motorfietsen, een ervan stamt uit 1930, deze toont hij met rijke documentatie over de gehele restauratie, ook heeft hij een mega XXXL motorfiets, zelf gebouwd, die buiten op de parkeer plaats te zien zal zijn.

Zijn broer  Jan Vennix, heeft een zelfgebouwde lucht gekoelde 14 cilinder diesel motortje die nu loopt op Mentiel brandstof, heeft een rijk geïllustreerde documentatie erbij van de bouw.

Maikel van de Wal komt ook met zijn zelf gebouwde houten Solex.

Het Oude Kerkje is op zaterdag open van 13 tot 17 uur, op zondag van 11 tot 17 uur.

De entree is 2,00 euro (t.b.v. instandhouding van het monument), kinderen gratis. Het adres is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers.

Meer info is te vinden op www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje

Deel het bericht:

Reageer: