Kees en Wilma van der Meijden zijn 'trots op de nominatie’.

  • 30-03-2017
img-theme

Eind deze maand zou hij zomaar agrarisch ondernemer van Nederland kunnen zijn. Varkensboer Kees van der Meijden en zijn vrouw Wilma uit Oirschot zijn genomineerd voor de prestigieuze prijs voor innovatieve boeren.

Waarom ze genomineerd zijn? Volgens de bank vanwege mijn doorzettingsvermogen om na de brand toch weer zo’n gezond bedrijf op te zetten.”

“Wij zijn eigenlijk best wel trots. Ook op het personeel, want we hebben het niet alleen gedaan.”

Het hele bedrijf wordt door de mangel gehaald, zegt Kees. “De jury beoordeelt of je bedrijf ook financieel gezond is bijvoorbeeld, en kijkt naar je investeringen. Dat we nu bij de laatste vijf zitten is toch een eer. Dat betekent dat je het goed voor elkaar hebt.”

Kees en Wilma hebben in totaal acht bedrijven, maar de nominatie is hoofdzakelijk voor het varkensbedrijf. “Varkens zijn mijn passie. Als je doet waar je passie voor hebt dan kom je er wel.”

Dit jaar is er ook een publieksprijs. Als Kees en Wilma die winnen, gaat de opbrengst naar Stichting Zonhove, voor mensen met een beperking. “Daar hebben we ook één keer in de week een kind van rondlopen hier.” Stemmen? Dat kan via www.agrarischondernemer.nl/stemmen.

U kunt ook een lekker bakje koffie komen drinken bij boederijterras bij Bij Ons in Spoordonk.

Deel het bericht:

Reageer: