Smaeck van Oirschot laat bezoekers ‘smaak’ beleven en ervaren

  • 09-04-2017
img-theme

Op zondagmiddag 9 april 2017 wordt voor het derde jaar op rij de Smaeck van Oirschot georganiseerd bij het Hof van Solms. Het evenement is een succesvolle combinatie tussen het Nederlands Kampioenschap Pijproken en een markt waar ‘smaak’ centraal staat.

Sinds 2015 wordt eens per jaar in de bovenzaal van het Hof van Solms het Nederlands Kampioenschap Pijproken georganiseerd door de Nederlandse Federatie voor Pijprokers (NFP). Bij deze wedstrijd met ongeveer 80 deelnemers is het de bedoeling om zo lang mogelijk de pijp aan te houden. Op dit NK komen veel internationale liefhebbers van het pijproken af.

Om de bijzondere wedstrijd heen wordt een markt georganiseerd waar smaak, in de breedste zin van het woord, in de spotlights staat. Net als voorgaande jaren is onder andere Coppelmans present om de nieuwste lentetrends te showen. Bij Hans en Hans van Mitra Slijterij Oirschot kunt u kennis maken met Whisky door te ruiken én te proeven. Voor de heren is Barbershop Marc aanwezig, zodat u de oude tijd van het nostalgisch knippen en scheren kunt (her)beleven! Ook kunt u plaatselijke kunstenaars en andere creatieveling ontmoeten, lokale lekkernijen proeven en genieten van talloze andere activiteiten.

Er zullen een aantal ondernemers aanwezig zijn die nauw betrokken zijn bij de wedstrijd, zoals een pijpfabrikant en tabaksproducent, maar ook een traditionele Jeneverstoker past in dit plaatje. Het Pijpcollectief leert u door middel van toneel meer over de pijprokerscultuur. U kunt op deze manier niet alleen kennis maken met lokale ‘smaken’, maar ook met de traditie van het pijproken.

Het evenement is gratis te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Om 12.00 uur wordt het evenement door de Oirschotse burgemeester Ruud Severijns feestelijk geopend. U kunt achterom bij het Hof van Solms gratis parkeren.

Deel het bericht:

Reageer: