ANTON HEYBOER: ‘ECHT OF ONECHT?’ Museum Kruysenhuis toont de valse collectie ‘Missing Years’.

  • 03-11-2016
img-theme

BELONING VAN 1.000.000 EURO VOOR HARDE BEWIJZEN VALSE HEYBOER!

Expositie in Museum Kruysenhuis van 8 oktober t/m 27 november 2016.

Er zijn gedurende vele tientallen jaren duizenden werken van Anton Heyboer verkocht. Helaas bleken er ook vele valse Heyboers in omloop te zijn. Dit leidde tot een geruchtmakende rechtszaak over maar liefst 4600 onechte werken die aan een Amsterdamse Galerie zouden zijn verkocht. Het betreft werken uit de periode 1953-1960. ‘Robbert de Bakker alias Professor Bijvoet’ bleek hierin een cruciale rol te spelen. Op 26 oktober zendt de NPO de documentaire ‘Echt en vals, een juridische en emotionele strijd in de geest van Anton Heyboer’ uit op NPO3.

Deze documentaire gaat over deze Amsterdamse galerie, de betreffende vervalsingen en wat voor consequenties dit allemaal had. De eigenaars van de betreffende galerie loven op dit moment (recent) een beloning van maar liefst 1.000.000 euro uit voor harde bewijzen dat deze werken vals zouden zijn.

In de expositie ‘HEYBOER ECHT OF ONECHT’ in Museum Kruysenhuis zijn een aantal van deze vervalsingen te zien en tevens zullen er echte Heyboers getoond worden.

Aan u om te beoordelen: welke is echt en welke onecht?

Deze expositie komt tot stand in samenwerking met Antonheyboerwinkel.nl (ook gevestigd te Oirschot). Tijdens deze expositie zullen in diverse winkels in Oirschot schilderijen van Anton Heyboer getoond worden. Een extra reden om deze expositie én Oirschot te bezoeken!

Interessante achtergrondinformatie: http://www.hpdetijd.nl/2014-04-21/ontmaskerd-de-vervalser-van-anton-heyboer/

https://fredvanderwal.wordpress.com/2014/05/14/haarlemse-kunstenaar-robbert-de-bakker-zag-ik-in-1966-zo-nu-en-dan-in-de-ark/

Meer informatie: Museum Kruysenhuis, www.kruysenhuis.nl,  info@kruysenhuis.nl

T: 0650295005 (Johan van Genechten)

Deel het bericht:

Reageer: