Spoordonkse Watermolen

Horeca en museum aan de Beerze

De Spoordonkse Watermolen is een watermolen die nog regelmatig in bedrijf is. Tijdens rondleidingen in de molen hoort u alles over de geschiedenis en de werking van de molen en ziet u hoe het meel gemalen wordt. Daarnaast kunt u proeven van het zelfgebakken verse brood.

Naast de molen is een ontvangstruimte waar bezoekers koffie en thee kunnen drinken of een smakelijke lunch kunnen nuttigen. Uniek aan de watermolen is het panoramaterras met een prachtig uitzicht over de rivier de Beerze. De heerlijke producten worden in eigen keuken gekookt en gebakken. Bijvoorbeeld de molencake en de exclusieve walnotentaart die dagelijks vers gebakken worden van het eigengemalen meel.
Het overkapte panoramaterras is het hele jaar geopend. Zo kunt u zelfs in de winter genieten van de buitenlucht en de mooie natuur. De overige twee terrassen zijn geopend afhankelijk van het weer.

In de Watermolen kunnen feesten gegeven worden van 10 tot 125 personen.
Onderin bevindt zich de molenzaal die verhuurd wordt voor vergaderingen of bedrijfspresentaties. Regelmatig zijn er tentoonstellingen van schilders of fotografen. In de molenzaal kunnen ongeveer 25-30 personen vergaderen.
In de Molenzaal is ook een permanente tentoonstelling van schilderijen van molens te zien. Daarnaast vinden hier ook exposities plaats. Plaatselijke of regionale ( amateur) kunstenaars, fotograven of fotoclubs kunnen gratis hun werk tentoon stellen.

Aanbiedingen

Vacatures

Openingstijden

Ma Gesloten
Di Gesloten
Wo vanaf 10.00 uur.
Do vanaf 10.00 uur.
Vr vanaf 10.00 uur.
Za vanaf 10.00 uur.
Zo vanaf 10.00 uur.


Niet aangesloten bij verenigingen